Sastojci:
1 mahuna vanilije
30 grama smeđeg šećera
4 jaja
5 dcl vrhnja za šlag
20 grama kremfixa
10 dkg čokolade ( staviti u ledenicu da se smrzne)
1 mali prstohvat soli
10 dkg badema
10 dkg lješnjaka
10 dkg šećera
1. U posudu za pečenje stavite bademe i lješnjake i zapecite ih na 180 °C. Rastopite 10 dkg
šećera i zalijte po prepečenim bademima i lješnjacima. Kad se sve ohladi razlomite
sadržaj na manje komade i sameljite u multipraktiku na grublju teksturu.
2. Odvojite bjelanca od žumanca. Mahunu vanilije razrežite po sredini, vrškom noža izvadite
sjemenke s obje polovice. Sjemenke vanilije stavite zajedno u posudu s žumancima i
dodajte smeđi šećer. Mutite mikserom sve dok smjesa ne postane pjenušava i blijeda.
3. U vrhnje za šlag dodajte kremfix i istucite ga u šlag, ali ne predugo.
4. U bjelance ubacite mali prstohvat soli i tucite ih sve dok ne postane jako čvrsti snijeg.
5. 10 dkg čokolade, prethodno odležane u škrinji ( smrznute) razlomite u što sitnije komade.
6. U posudu sa žumancima dodajte redom tučeno vrhnje,
snijeg od bjelanca, karamelizirane mljevene lješnjake i bademe i
razlomljenu čokoladu. Miješajte lagano i nježno dok ne dobijete jednu cjelinu.
Pazite da ne izbacite sav zrak, jer će vam tako semi-freddo biti puno finiji.
Na kraju sve posipati ostatkom karameliziranih lješnjaka i badema, i
staviti u ledenicu da se stisne.
šećera i zalijte po prepečenim bademima i lješnjacima. Kad se sve ohladi razlomite
sadržaj na manje komade i sameljite u multipraktiku na grublju teksturu.
2. Odvojite bjelanca od žumanca. Mahunu vanilije razrežite po sredini, vrškom noža izvadite
sjemenke s obje polovice. Sjemenke vanilije stavite zajedno u posudu s žumancima i
dodajte smeđi šećer. Mutite mikserom sve dok smjesa ne postane pjenušava i blijeda.
3. U vrhnje za šlag dodajte kremfix i istucite ga u šlag, ali ne predugo.
4. U bjelance ubacite mali prstohvat soli i tucite ih sve dok ne postane jako čvrsti snijeg.
5. 10 dkg čokolade, prethodno odležane u škrinji ( smrznute) razlomite u što sitnije komade.
6. U posudu sa žumancima dodajte redom tučeno vrhnje,
snijeg od bjelanca, karamelizirane mljevene lješnjake i bademe i
razlomljenu čokoladu. Miješajte lagano i nježno dok ne dobijete jednu cjelinu.
Pazite da ne izbacite sav zrak, jer će vam tako semi-freddo biti puno finiji.
Na kraju sve posipati ostatkom karameliziranih lješnjaka i badema, i
staviti u ledenicu da se stisne.
No comments:
Post a Comment