Saturday, March 24, 2007

Brzi kroasani

Sastojci :


40 g svježeg pekarskog kvasca
1 žličica šećera
500 ml mlijeka
1 jaje
1 žumance
3 žlice ulja
1 margarin (250 g)
1 žličica soli
800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta

Za premazivanje:
1 jaje

Priprema :

  1. Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
2. U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac.
Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo
mjesto da se diže.

3. Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta
naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite
neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.

4. Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).

5. Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

No comments: