Sastojci
OSNOVNA SMJESA
40 dag smeđeg šećera (ili bijelog, ali ga je potrebno karamelizirati)
3 dl vode
3 paketića vanilin šećera
25 dag maslaca
50 dag mlijeka u prahu
Bijeli dio
desetak kapi arome lješnjaka
1 - 2 šalice najsitnije mljevenih i proprženih lješnjaka (po želji)
Tamni dio
par žlica Milka drink (kakao prah), ili čokolade u prahu
par žlica gorkog kakaa
PRIPREMA
1. U kipuću vodu dodati smeđi šećer i vanilin šećere (ako koristite bijeli šećer, prvo ga
karamelizirajte).
Pustiti da vrije par minuta pa maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
2.Dobiveni sirup uliti u plastičnu posudu za miješanje i uz miksanje dodavati mlijeko u prahu
i omekšali maslac.
Ako je kojim slučajem linolada pregusta, dodajte malo prokuhane ohlađene vode
(treba dobro miksati).
Smjesu radijeliti na dva dijela :
Za bijeli dio:
Prilikom miksanja staviti aromu lješnjaka (po želji mljevene lješnjake uz malo prokuhane
ohlađene vode).
Za tamni dio:
Prilikom miksanja dodati Milka drink (ili čokoladu u prahu) i kakao – količina po želji .
Thursday, April 05, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment