Biskvit :
6 jaja
15 dag šećera
15 dag brašna
6 žlica vode
1 prašak za pecivo
Žumanca i šećer pjenasto umutiti. Od bjelanjca izraditi čvrsti snijeg i naizmjenično dodavati
brašno i šećer. Na kraju žlicom umiješati prašak za pecivo. Peći 20 min na 180 ° C.
Žele :
1 l narančinog soka
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
U malo narančinog soka razmutiti puding, paziti da ne ostanu grudice. Ostatak soka pomiješati s šećerom i kuhati dok ne uzavre. Kad sok prokuha u njega , uz stalno miješanje dodati razmučen puding. Kad se smijesa zgusne skinuti s vatre.
Nadjev:
4 dl mlijeka
5 žlica brašna
15 dag šećera
25 dag margarina
U malo hladnog mlijeka razmutiti brašno. U ostatak mlijeka staviti šećeri zakuhati. Smanjiti temperaturu i uz stalno miješanje postupno dodavati razmučeno brašno. Kad se smijesa sjedini i zgusne, skolniti s vatre. Ohladiti i u ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.
Glazura
8 žlica vode
3 žlica šećera
10 dag čokolade u prahu
7 dag margarina
Na niskoj temperaturi rastopiti šećer, čokoladu u prahu i margarin narezan na listiće. Paziti da ne uzavre.
Dorada
1 red kesa Petit Beuarre
1/3 dl mlijeka
Redoslijed:
1. vrući žele preliti preko ohlađenog biskvita
2. na njega odmah poredati red keksa i poškropiti ga mlijekom
3. premazati nadjevom
4. još toplu glazuru preliti preko kolača
Monday, December 11, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment