Monday, December 11, 2006

Katarinin kolač

1 Biskvit :

5 jaja
5 žlica šećera
3 žlice brašna
8 dag mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo

Žumanca i šećer pjenasto izraditi. Bjelanjca izraditi u čvrsti snijeg. Stalnim miješanjem u žumancanaizmjenično dodavati brašno i prašak za pecivo. Peći 15-20 min na 200°C.

2 Biskvit :

5 bjelanjca
5 žlica šećera
3 žlice brašna
8 dag sjeckanih oraha
10 dag grožđica
1/2 praška za pecivo

Pripraviti na isti način kao i 1 biskvit, jedina je razlika što umjesto mljevenih oraha, treba umiješati sjeckane orahe i grožđice.

Nadjev:

5 dl mlijeka
5 žumanca
6 žlica gustina
15 dag šećera
15 dag margarina

Mlijeko prokuhati , smanjiti temperaturui stalnim miješanjem dodavati , prethodno izmučena žumanca, gustin i šećer. Kad se smijesa zgusne i sjedini, skolniti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati prethodno dobro izrađen margarin.

No comments: