Wednesday, November 29, 2006

Šubarice




Tijesto:
4 jaja
6 žlica vode
10 žlica brašna
10 žlica šećera
4 žice kakaa
1 prašak za pecivo

Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiksati, postupno dodavajući žlicu po žlicu vode i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto izliti na dobro namašten i pobrašnjen lim za pečenje.

Krema:
5 dl mlijeka
2 žlice brašna
3 žlice gustina
5 žlica šećera
20 dag margarina

Priprema:
Brašno, gustin i šećer umutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Smjesu kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Glazura:
10 dag čokolade
8 dag margarina

Priprema:
Čokoladu i margarin rastopiti na pari.

Postupak:
Iz pečenog biskvita okruglim modelom izrezati tortice i uzdužno rezati. Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom. Vanjski rub tortice također premazati kremom i uvaljati u kokosovo brašno. Svaku torticu presvući čokoladnom glazurom.

No comments: