Monday, March 06, 2006

Torta di mandorle


Tijesto :
20 dag brašna
10 dag maslaca
4 dag šećera
1 žutanjak
malo soli
1 žlica hladne vode
7 dag marmelade od marelica

Nadjev:
1 jaje
2 žutanjka
25 dag šećera
malo soli
1 žlica brašna
30 dag oljuštenih mljevenih badema
4 bjelanjka
5 dag maslaca


Zamijesiti brašno s maslacem, šećereom, žutanjkom, solju i vodom. Pokriti tijesto , neka odleži dva sata u hladioniku. Zatim ga razvaljati na 4 mm debljine, pa obložiti njime dno kalupa. Premazati tijesto sa 7 dag marmelade od marelica.
Pomiješati 1 jaje i 2 žutanjka s 5 dag šećera, solju, 1 žlicom brašna i 15 dag badema. Istući snijeg od 2 bjelanjka i 5 dag šećera, pa to oprezno umiješati u smjesu od žutanjka. Na kraju dodati rastopljen maslac.
Izliti nadjev na tijesto i staviti peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 45 min.
Istući snijeg od preostalih bjelanjakai šećera, pa umiješati preostale bademe. Ovom smjesom premazati josš vruću tortu, pa je staviti peći josš 15 min na 210 °C.

No comments: