Biskvit:
3 jaja
6 dkg šećera
6 dkg brašna
2 dkg škroba
2 dkg kakaa
3 žlice ulja
Nadjev I:
¼ l slatkog vrhnja
10 dkg čokolade za kuhanje
1 listić želatine
Nadjev II:
1 kg zrelih amarena višanja
Nadjev III:
¼ l slatkog vrhnja
1-2 žlice sirupa od višanja ili malina
1 listić želatine
Premaz:
¼ l slatkog vrhnja
10 dkg čokolade
1 listić želatine
Postupak:
Biskvit:
Žumanjke pjenasto izmiješajti sa šećerom. Dodati ostale sastojke i pažljivo umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Ispeći u kalupu, pa hladno prerezati.
Nadjev I:
Vrhnje istuči u čvrst šlag, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu i želatinu.
Staviti na biskvit u kalupu.
Nadjev II:
Očišćene višnje poslagati u dva kruga na prvi nadjev.
Nadjev III:
Vrhnje istuči u čvrsti šlag, zatim miješati sirup i otopljenu želatinu, pa to
staviti preko višanja. Preko toga staviti drugi dio biskvita.
Premaz:
Vrhnje istuči u čvrst šlag,zatim umiješati rastopljenu čokoladu i želatinu.
Tortu staviti u hladjak da odstoji 2-3 sata,pa se nakon hladenja premaže premazom.
Monday, March 06, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment