Thursday, April 06, 2006

Rigó Jancsi

Biskvit:
4 jaja
10 dag brašna
2 dag kakaa
10 dag šećera

Nadjev:
5 dl slatkog vrhnja
9 dag šećera u prahu
10 gr vanilin šećera
5 dag kakaa

Ocaklina:
30 dag šećera u prahu
25 gr kakaa
10 gr maslaca
1-2 žlice ruma
1 bjelanjak


Priprema:
Od navedenih sastojaka ispeci biskvit.
Šećer (za glazuru) izmiješati sa bjelanjkom, kakaom, maslacem i rumom. Ovu masu namazati na jednu piškotu. Ovu piškotu narezati na kocke (4x4 cm). (Prethodno nož staviti u vrelu vodu.)
Od navedenih sastojaka (za nadjev) napravimo tvrdu pjenu. Drugu piškotu premazati sa ovom pjenom. Na vrh ove piškote staviti narezane piškote (sa glazurom). Narezati ga na kocke (4x4 cm). (Prethodno nož staviti u vrelu vodu.)

No comments: