Monday, March 06, 2006

Linzer torta


20 dag šećera
25 dag mljevenih badema
20 dag brašna
1 vrhom punažličica kakaa
1 žlica mljevenog cimeta
1 vanil šećere
na vrh noža mljevenog klinčića
1 jaje
2 cl trešnjevače
25 dag maslaca

Nadjev:
30 dag marmelade od malina
1 žutanjak

Pomješati šećer, bademe, brašno, kakao , cimet, vanil šećer, dodati jaje, trešnjevaču i maslac i zamijesiti tijesto. Tijesto staviti da odleži 1 sat u hladioniku.
Razvaljati 2/3 tijesta, staviti ga u kalup, tako da rub tijesta bude 2 cm viši od dna. Preostalo tijesto razvaljati , pa ga kotačićem narezati na pruge. Premazati tijesto u kalupu marmeladom, pa na nju složiti rešetkasto pruge, koje se premažu razmučenim žutanjkom.


Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 1 sat, na srednjoj prečki, nakon pečenja ostaviti da se ohladi u kalupu neko vrijeme.

No comments: