Friday, March 03, 2006

Mandulat




2 lista gotovih oblatni
4 bjelanjka
400 g badema
300 g šećera
350 g meda
ribana korica 2 limuna


Oblatne narežite na trake širine otprilike 6 cm.
Bademe prelijte kipućom vodom, ogulite i krupno nasjeckajte.

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer, med i koricu limuna. Smjesu miješajte na pari, otprilike sat i pol. 15 minuta prije završetka kuhanja dodajte sjeckane bademe i dobro promiješajte. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi otprilike 10-15 minuta, povremeno promiješajte.

Tako složen mandulat pokrijte drugim listom folije, opteretite i ostavite da stoji preko noći. Ujutro uklonite opterećenje, stavite mandulat u hladionik. Prije posluživanja odvajajte jednu po jednu traku i oštrim nožem režite na male komade.
Savjet: umjesto 400 g badema možete upotrijebiti 200 g badema, 100 g oraha i 100 g lješnjaka. Mandulat preko noći opteretite po cijeloj površini, najbolje knjigama.

No comments: